sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Mikä viikko!

Oikeastaan vain maanantai ja tiistai olivat töiden ja kokouksien takia niin pitkiä ja kiireisiä päiviä, etten edes kunnolla ehtinyt tietokonetta avata. Loppuviikko kuitenkin meni sitten palautuessa enkä todellakaan jaksanut muuta kuin lukea pakolliset työ- ja luottamustoimiasioihin liittyvät sähköpostit iltaisin kotiuduttuani. Muuten illat menivät reporankana sohvalla lojuessa, tuskin jaksoin edes neuloa (ja se on jo merkki vakavasta uupumuksesta). Joten mikään ei ole valmistunut eikä oikeastaan edes mainittavasti edistynyt. Villapaidantekeleessä sentään on havaittavissa pientä edistymistä: etu- ja takakappaleet ovat valmiina ja hihat puikoilla. Päätin välttää toisen hihan syndrooman, joka yleensä on taattu, ja aloitin siksi molemmat hihat kerralla. Siitä johtuen ne tietysti tuntuvat edistyvän ihan kamalan hitaasti, mutta parempi näin päin, ovatpahan sitten molemmat valmiina siinä vaiheessa, kun yleensä ajattelen, etten millään viitsisi tehdä vielä toistakin hihaa...

Eilen päätin käydä katsastamassa sen paljon puhutun Lankamaailma Nordian Oulunkylässä. Hieman päätökseen ehkä vaikutti myös liikkeen alemainos jossakin Hesarissa viikolla. Eihän tästä naapurikaupungista pitkä matka ole, mutta kun ei oikeastaan ole minkäänlaista tarvetta langalle, Menitan outlet on vielä paljon lähempänä ja melkein naapurissakin on pieni lankakauppa (puhumattakaan siitä, että liikun jatkuvasti Helsingin keskustassa eli erinäisten lankakauppujen vaikutusalueella...), niin ei siellä ole tullut vielä käytyä, edes uteliaisuudesta. Piti nyt kuitenkin käydä vilkaisemassa uuden paikan tarjontaa. Eikä sieltä tietenkään selvinnyt ulos jotakin ostamatta, vaikka piti mennä vain katsomaan:

Tuo Viking Balder oli niin kertakaikkisen ihanan tuntuista, pehmeää ja 100 % villaa ja sitäpaitsi todella kauniin ruskeaa, etten voinut olla ostamatta sitä. Tämänhetkisesta köyhyydestäni johtuen sain pidettyä näppini sen verran kurissa, että mukaan tarttui vain kolme vyyhtiä. Tosin jo matkalla kotiin bussissa istuessani tulin siihen tulokseen, että joudun ehkä hakemaan sitä lisää. Mieleeni tuli nimittäin vain sellaisia neuleita, joihin tarvitsen ehdottomasti enemmän kyseistä lankaa. Naturgarn oli alennettu, euron kerä, ja niinpä ostin kaksi kerää ruskeaa ja kaksi luonnonvalkoista. Joihinkin huovutusjuttuihinhan se varmasti menee, saattaa muotoutua tossuiksi. Sukkalankojen suhteen onnistuin pysymän kovana itseäni kohtaan. Niitä on muutenkin kertynyt ihan liikaa viime aikoina ja harkitsen liittymistä tälläkin kierroksella Secret Woolin sukkalankaklubiin. Kuvassa takana häpeää yli 15 euron ostokseen liittyvä lahjus, räikeänkimmeltävänvihreä (itsepähän valitsin värin) kerä Saraa, joka on vähemmän hinguttua muovilankaa meikäläisen maailmassa, 70% akryylia 30% polyamidia. Tuskin tulee kovin nopeasti käyttöön...

Tulin siihen lopputulokseen, että Nordia on ihan mukava lisä pääkaupunkiseudun lankakauppoihin, mutta että tuskin itse tulen siellä usein asioimaan. Lähempääkin ja helpomman matkan päästä löytyy hyviä lankakauppoja, joten jatkan niissä asioimista (paitsi että sitä Viking Balderia varmaan täytyy hakea lisää, kunhan palkka tulee tilille...). Liikkeen valikoima kuitenkin on niin laaja, että varmasti löytyy jokaiselle jotakin. Asiakkaita olikin paikalla oikein kiitettävästi, aina on mukava huomata, että langoista ollaan kiinnostuneita.

5 kommenttia:

  1. Aina tahtoo tarttua mukaan jotain...katsotaan kuinka käy meikälle ,jos pääsen sinne.

    VastaaPoista
  2. Heh, ei lankakaupasta tosiaankaan pääse ulos ostamatta. Edes jotakin ihan pientä on pakko aina ostaa. Se, etten itse tuon pahemmin villintynyt, johtuu varmasti todellakin sitä, että täällä lähistöllä on sen verran monta kauppaa, ettei tarjonnassa ollut mitään mainittavalla tavalla uutta ja ihanaa (paitsi muutamat tosi kauniit langat, joilla sitten oli myös mehevä hinta...)

    VastaaPoista
  3. Vastavierailulla. :o)

    Nordia on minusta siitä mukava, että sen valikoima on hyvin erilainen muihin pääkaupunkiseudun lankakauppoihin verrattuna. Sieltä saa paljon sellaista, mitä ei muualla myydä.

    Lisääthän muuten tämän Blogilistalle, niin sinua on helpompi seurata. :o)

    VastaaPoista
  4. Kiitos vastavierailusta, Makepeace75.

    Teinpä työtä käskettyä ja löydyn nyt blogilistalta... :)

    VastaaPoista