sunnuntai 30. elokuuta 2009

Tadaa!

Ja tähän aaltoja. Jotakin on nimittäin valmistunut, uskomatonta!

Oikeastaan saattaisi olla jopa kaksi valmista työtä, jos joku vain tulisi ompelemaan nuo sivusaumat tuosta toisesta. Kumma kyllä kukaan ei vielä ole ilmoittautunut vapaaehtoiseksi, vaikka olen jo monta päivää yrittänyt kaupata tekeleen viimeistelyä jollekin.


Mutta nämä sukat ovat oikeasti valmiit. Ovat menossa siskolle saapassukiksi, pukinkontin kautta. Nämä olivat junassa mukana noilla kesäreissuilla, mutta eivät ne hirvittävän paljoa edistyneet. Nyt kuitenkin halusin saada ne ennen sukkasadon alkua valmiiksi. Ja kyllähän se sitten onnistuu, kun on tarpeeksi kova sisäinen paine. Lankana on Utunan Nutu-sukkalanka värissä Sarajas. Ja aivan ihanaa lankaa onkin. Kolmosen puikoilla taisin tikutella. Malli on ihan perus, vähän muunnellulla pinnalla vain, jotta tuli edes vähän vaihtelua. Aloitin kärjestä ja neuloin kärkeä, pohjaa, kantapäätä ja resoria lukuunottamatta aina 2 kerrosta 1o 1n ja sitten yhden kerroksen kokonaan nurin. Lanka oli niin riittoisaa, että vielä jäi jäljelle yhdestä vyyhdistä ainakin yhden sniikkeriparin verran. Katsotaan, jos siitä joskus muotoutuisi itselleni pikku jalanlämmittimet työpaikalle.


Eräänä päivänä päätin vihdoinkin katsastaa Novitan tehtaanmyymälän. Nyt kesäkauden aikanahan pyöräilen lähes päivittäin töihin Lauttasaaren ohi, joten poikkeaminen Vattuniemeen ei ole suurikaan juttu. Kun talvella taas joukkojenkuljetusvälineellä liikkuessa reissu pitäisi erikseen suunnitella. Ihan kuin minulla ei olisi noita paksuja sukkalankoja ollenkaan ennestään, oli ihan pakko ostaa pari kerää seiskaveikan tarjouksessa olleita poistovärejä. Suklaanruskeat Huopaset (ah, mikä ihana väri, jonka valmistaminen valitettavasti loppuu) päätyivät mukaan samasta syystä. Niistäkin vielä tullee jotakin itselle... Raitaseiskaveikka on vaan niin äärettömän syksyinen, että se oli ostettava. Ja LakkaNalle kuului itsestäänselvästi ostoskoriini, olenhan jo värikarttojen ilmestymisestä lähtien haikaillut itselleni sukkasia siitä. Nyt en kyllä aio sukkalankoja enää ostella ennen kuin olen saanut sukkasadon aikana edes joitakin hävitettyä. Tilaongelmat alkavat tässä pikku yksiössäni oikeasti tulla vastaan. Eikä lankoja oikein viitsisi parvekeellakaan säilyttää! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti